Webdesign: hildewolters.nl

Plan Blauwstraat Oploo: 90 woningen in de komende 10 jaar

De gemeente Sint Anthonis en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben overeenstemming bereikt over een woningbouwontwikkeling gelegen tussen de Blauwstraat en Deken Schmerlingstraat in Oploo. Het ontwikkelgebied is prachtig gelegen aan de rand van het dorp. De dorpse wijk zal ruim opgezet worden met veel groen en ruimte voor water.

Wethouder Bollen erkent dat er veel tijd zit tussen planvorming en realisatie, maar zegt daar ook meteen bij dat dit een complex proces is met veel verschillende belangen. “Daar komt nog een bestemmingsplanwijziging bovenop en je bent weer een jaar verder”, aldus een ambitieuze wethouder die blij is dat deze belangrijke stap is gezet. “Het vooruitzicht om hier de komende jaren mooie huizen te kunnen bouwen voor verschillende doelgroepen is fantastisch voor Oploo. Wij hebben daarbij extra aandacht voor ouderen én jongeren en hun specifieke wensen. Ik heb veel vertrouwen in Janssen de Jong Projectontwikkeling en zie uit naar de volgende fase.”

Planning
De projectontwikkelaar zal de komende jaren maximaal 90 grondgebonden woningen gefaseerd realiseren. Om de plannen gerealiseerd te krijgen, spannen de gemeente en Janssen de Jong zich in om het 4e kwartaal van 2021 een onherroepelijk bestemmingsplan te verkrijgen. Daarna zal het gebied bouwrijp gemaakt worden en de eerste 20-25 woningen snel opgeleverd kunnen worden. Naar verwachting worden er daarna elk jaar nog circa 10 woningen verkocht en gebouwd, zodat het gehele woningbouwproject omstreeks 2028 zal zijn afgerond

Voor meer informatie en om het project te kunnen volgen is er een speciale website: www.woneninoploo.nl

Centrum Mantelzorg (Pantein), Blink Regio Land van Cuijk
(Ons Welzijn) en Sociom bundelen krachten

Centrum Mantelzorg en Blink Regio Land van Cuijk gaan per 1 januari 2021 Sociom versterken. Door deze krachten en expertise te bundelen, ontstaat er één centrale plek waar alle ondersteuning en kennis op het gebied van mantelzorg en vrijwilligerswerk in het Land van Cuijk samenkomt. Dat betekent kortere lijnen en sneller schakelen, om zo samen nog betere ondersteuning te bieden aan mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

Voor de inwoners en professionals waarmee de organisaties samenwerken verandert er niets. Zij blijven dezelfde vertrouwde gezichten zien en kunnen terecht bij de bekende websites. In de loop van 2021 gaat Sociom de dienstverlening voor mantelzorgers en vrijwilligers(organisaties) verder versterken en komt er ook een nieuwe naam en huisstijl.

Bereikbaarheid

Inwoners en professionals kunnen Sociom telefonisch bereiken via 0485- 700500 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Centrum Mantelzorg is ook per mail bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of neem een kijkje op één van de websites: www.mantelzorglvc.nl, www.blinkuit.nl en www.sociom.nl.

Over Sociom

Sociom is een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal. Sociom is er voor iedereen, van jongere tot senior. De sociaal werkers van Sociom brengen mensen samen, ondersteunen waar nodig en zijn altijd in de buurt. Zie ook www.sociom.nl.

Luister en schrijf mee met het Groot Dictee van Sint Anthonis

Het Groot Dictee van de Nederlandse taal komt al een tijd niet meer op televisie maar in Sint Anthonis blijft het een mooie, jaarlijkse traditie: het Groot Dictee van Sint Anthonis.

Omdat het vanwege Corona dit jaar niet mogelijk is taalliefhebbers fysiek bij elkaar te laten komen, is er voor gekozen het dictee als podcast op te nemen. Op deze manier kunnen taalliefhebbers toch hun kennis van de Nederlandse taal en spelling testen én genieten van de met zorg samengestelde dicteetekst met een lokaal tintje. Ook voor deze editie heeft Piet Vloet een tekst geschreven. Deze draagt als titel ‘Geplaveid Wanroij’ en beschrijft de perikelen rond het onderhoud van de N602.

De podcast van het Dictee is voorgelezen door Piet Verhoeven en is te vinden op de website van BiblioPlus. Het nakijken van de tekst is dit jaar een doe-het-zelfklus. Winnaars en verliezers zijn er dan ook niet. De felbegeerde IBIS trofee blijft een jaartje in de kast.
Wel worden onder de deelnemers van het Groot Dictee van Sint Anthonis 2020 twee taalboeken verloot.

Schrijf je ook mee? Je vindt meer informatie en het dictee op www.biblioplus.nl/dictee