Webdesign: hildewolters.nl

54 vrijwilligers gezocht voor glasvezelcampagne in de gemeente Sint Anthonis

 

In 2016 start de informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Sint Anthonis aan te leggen. Op 13 oktober organiseert LVCNET een informatieavond voor inwoners die ambassadeur willen worden. Er zijn 54 glasvezelambassadeurs nodig die voor circa 5400 gezinnen in de gemeente glasvezel mogelijk gaan maken. 3 in Landhorst, 3 in Ledeacker, 8 in Oploo, 20 in Sint Anthonis, 3 in Stevensbeek, 13 in Wanroij en 3 in Westerbeek. De vrijwilligers krijgen hiervoor een training die eind oktober van start gaat.

De rode draad van de taken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als ambassadeur wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in de gemeente komt, is er wel een taak. De meeste taken vragen éénmalig 3 tot 4 uur van uw tijd.

Training in oktober

In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als ambassadeur speelt u een belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel.

Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.

Waarom glasvezel?

In Nederland zijn circa 2 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun breedbandnetwerk in de gemeente niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik.

Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%. Uit onafhankelijk onderzoek door TU Eindhoven blijkt dat we over 10 jaar een downloadsnelheid willen van 565 Mb per seconde. Terwijl we nu al tevreden zijn met 50 Mb. De netwerken van KPN en Ziggo komen nu niet verder dan 200 Mb down- en 20 Mb upload. Glasvezel haalt met gemak 900 Mb, zowel bij down- als uploaden.

U kunt zich aanmelden als ambassadeur op www.lvcnet.nl.