Webdesign: hildewolters.nl

Ruim 100 verenigingen en andere organisaties zijn dagelijks bezig om dorpsgenoten meer te laten bewegen of sporten. Maar we weten ook dat hun aanbod niet voor iedereen passend is. Daarom vragen we iedereen met een idee, dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord, dit in te dienen. Is het idee goed, dan ontvang je een uitvoeringsbudget en kun je aan de slag. Bekijk hier de video die we gemaakt hebben.

30.000 euro per jaar beschikbaar

Het Sportakkoord kent vier hoofdthema’s.

  1.  Sportieve en gezonde jeugd
  2.  Iedereen in beweging
  3.  Vitale sportverenigingen
  4.  Sport en bewegen in beeld

Voor elk thema zijn we opzoek naar aansprekende ideeën die helpen om nog meer dorpsgenoten meer te laten bewegen of te sporten. Voor de uitvoering is tot 2023 30.000 euro per jaar te verdelen. 10.000 voor de gemeente Sint Anthonis en 20.000 voor de gemeente Boxmeer. Kom maar op met je ideeën! Ontwikkel, bijvoorbeeld, extra beweegaanbod voor specifieke doelgroepen. Of ondersteun uw vrijwilligers met trainingen. Zoek nieuwe mogelijkheden voor (gezamenlijke) sportabonnementen. Et cetera et cetera. Werk uw plan uit, zoek samenwerking met anderen, werk uw begroting uit en dien een aanvraag in voor ondersteuning of budget.

De gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis hebben samen 30.000 euro per jaar beschikbaar. En op = op. Het kernteam, tien betrokken inwoners uit de gemeenten, beoordeelt alle aanvragen. Daarvoor zijn criteria opgesteld waaraan uw aanvraag getoetst wordt. U vindt deze criteria in het eerste deel van het aanvraagformulier.

Zo dien je het idee in

Wilt u direct naar het aanvraagformulier voor een financiële bijdrage, klik dan hier. In het formulier vindt u ook de criteria en informatie over subsidieplafond en beoordeling.

Alle documenten en verdere informatie vindt u ook op de websites www.sportakkoordboxmeer.nl en www.sportakkoordsintanthonis.nl

U kunt vóór 1 september aanstaande weer ideeën indienen en een aanvraag doen voor budget vanuit het sportakkoord.

Informeer de leden

Stimuleer andere mensen binnen uw vereniging of organisatie om ideeën in te dienen. Daarvoor hebben wij enkele posters ontworpen en een flyer gemaakt. De flyer sturen wij als bijlage mee. We stellen het zeer op prijs als u de flyer naar uw medewerkers en leden mailt. Ook hebben we verschillende posters om op te hangen in het clubgebouw, kijk op www.sportakkoordboxmeer.nl en www.sportakkoordsintanthonis.nl. Mail ons hoeveel u er wilt hebben en we sturen ze naar u op.

Daarnaast hebben we een voorbeeldtekst voor in een e-mailbericht aan uw leden. Zo moedigt u hen aan om met leuke ideeën te komen.

[Begin voorbeeldtekst]

Beste [naam lid]

Iedereen met een goed idee dat helpt om meer mensen te laten sporten of bewegen kan in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van dat idee.

Het geld komt uit het zogenaamde Sportakkoord. (Zie de flyer in de bijlage.) In de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis is daar tot 2023 30.000 euro per jaar voor beschikbaar. Iedereen mag dus ideeën indienen en dat hoeft niet persé via onze vereniging/organisatie te lopen, maar mag wel.

Het idee past binnen de vier thema’s. Welke dat zijn zie je in deze video. De andere voorwaarden vind je op www.sportakkoordboxmeer.nl en/of www.sportakkoordsintanthonis.nl.

Heb je een idee dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord, dien het dan in. Bij een positieve beoordeling ontvang je een financiële bijdrage en kun je aan de slag.

[Einde voorbeeldtekst]

Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u een aanvraag indienen voor een bijdrage vanuit het sportakkoord? De contactgegevens zijn als volgt:

Gemeente Boxmeer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeente Sint Anthonis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.