Webdesign: hildewolters.nl

Vanmorgen is de wekomsttas voor nieuwe inwoners van Oploo voor het eerst uitgerikt.

Op de vereningsavond die de dorpsraad afgelopen herfst heeft gehouden, hebben Jos Rutten van "Excellent" en Tiny Hendriks van Stichting "De Graancirkel" het op zich genomen om een manier te bedenken nieuwe inwoners met Oploo te laten kennis maken. Het resultaat is deze tas, waarin informatiemateriaal is te vinden van ongeveer 30 verenigingen, ondernemers en instellingen die in Oploo actief zijn. Het ontwerp van de tas is van Roos van Riet.

Jos Rutten en Ploon Hendriks hebben vanmorgen de eerste twee tassen overhandigd aan de families Coenen en De Cock. Na de overhandiging van de tassen heeft molenaar Jan van Riet een rondleidng verzorgd bij de windmolen en in de watermolen. Mantje Vloet heeft daarbij de geschiedenis van Tontje van Els verteld.

De bedoeling is nu dat buurtverenigingen bij de komst van een nieuwe bewoner in de buurt (iemand van buiten Oploo) contact opnemen met Ploon of Tiny Hendriks om daar een werkomsttas af te halen om die aan de nieuwe bewoners uit te reiken (bijvoorbeeld bij het plaatsen van het "Welkom in de buurt" bord).

 

 

IMG 20200615 WA0005